Dalmacija Split županija

katastrofa

Pojavio se još jedan mogući uzrok požara na Makarskoj rivijeri, pogledajte fotografije koje otkrivaju sav užas pustoši koju je ostavio

katastrofa

Veliki požar koji je izbio između Podgore i Tučepa i proširio se prema Makarskoj ostavio je pravu pustoš na nekoć zelenim obroncima Biokova, a koliko je štete nanio borovoj šumi i maslinicima svjedoče fotografije koje su preplavila društvene mreže. Među njima je i serija koju je snimio fotograf Dario Odak.

Nakon što je objavljeno da se kao mogući uzrok izbijanja požara istražuje pirotehnika s jednog pira koja je ispaljena otprilike u vrijeme kada je vatra  buknula, pojavilo se još jedno moguće objašnjenje. Kako pišu 24 sata, vatrogasci su im ispričali kako su iz osmatračnice primijetili iskrenje dalekovoda koji su "plesali" na jakoj buri.

Taj se uzrok, kako doznajemo, spominjao i kada je na gotovo istom mjestu prije nekoliko godina izbio veliki požar koji je opustošio šumu oko Podgore, a ugrozio je i kuće. 

No, možda su oba uzroka u pitanju, jer, kako je za 24 sata rekao Mladen Batinić, zapovjednik operativnog područja Makarska, zapravo se radi o dva požara.

- Sada je puno lakše kad su stigli kanaderi, mi smo kroz noć morali održavati požar u sektorima i spriječiti širenje prema kućama. Nadam se da će uskoro biti ugašen, jer i onaj iznad Podgore se razbuktao kad se već mislilo da je kraju. Dva su požara u pitanju, nemaju dodirnih točaka - kazao je Batinić. 

Naslovnica Split županija