StoryEditorOCM
Dalmacijasibir na mediteranu

Dalmacija se smrzava pod minusima i burom: na Svetom Juri izmjereno -23, u Makarskoj -8 stupnjeva

Piše Hina, PSD
7. siječnja 2017. - 09:17

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri u subotu ujutro izmjereno je minus 23,1 Celzijevih stupnjeva, najniža temperatura u Hrvatskoj.

Na Makarskom primorju nastavljeno je hladno i vjetrovito vrijeme, bura se ne smiruje i puše brzinom od 90-ak, a na udare orkanskom brzinom i do 135 kilometara na sat.

I dalje je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska, a ne plovi ni trajekt na liniji Drvenik-Sućuraj na otoku Hvaru, informacija je Gradskog centra Osejava.

U Makarskoj je jutros izmjereno minus 8 stupnjeva Celzija. U Splitu je bilo minus 7, a u Dubrovniku, Hvaru i Zadru izmjereno je minus 5 stupnjeva Celzija.

Minusi su zabilježeni u cijeloj Hrvatskoj, čak je i Palagruža u 7 sati mjerila -1 stupanj, a najviša temperatura izmjerena je na svjetioniku Porer, u relativnoj blizini Pule, iznosila je -0.9 stupnjeva.

Vozačima koji se kreču državnom cestom D8 preporuča se opreznija vožnja kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, kod Baškog Polja, na prijevoju Dupci nedaleko Brela, kao i na brzoj cesti od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:17