StoryEditorOCM
DalmacijaODLAZAK

Splitski HSS napustilo je 300 članova: nezadovoljni politikom Kreše Beljaka

Piše H
4. kolovoza 2016. - 20:53
hss_prokurative4-090616.JPG

Oko 300 dosadašnjih članova splitskog gradskog HSS-a i oko 70 članova splitsko-dalmatinskog županijskoh HSS-a u četvrtak je istupilo iz te strenke zbog nezadovoljstva politikom predsjednika HSS Kreše Beljaka i sklapanja koalicije sa SDP-om, te su odlučili nastaviti svoje dijelovanje u u HSS Stjepan Radić, priopćeno je u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

- Nastavljamo svoje djelovanje u HSS Stjepan Radić zbog agresivne i isključive politike trenutnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koja više nema veze sa temeljnom politikom nauka braće Radić i Statutom HSS-a, kao ni sa pripadnošću članstvu u Europskoj pučkoj stranci (EPP) - navodi se u priopćenju koje su potpisali dosadašnji dopredsjednik splitskog HSS-a Mislav Gulin i tajnik županijskog splitsko-dalmatinskog HSS-a Anđelko Duvančić, koji je bio i predsjednik trogirskog HSS-a.

U prioćenju se tvrdi da su gradska i županijska organizacija stranke poptuno blokirane u radu 'jer ne prihvaćaju privatne saveze predsjednika Kreše Beljaka sa SDP-om, provedene sistemom sile, netolerancije i ucjena prema članovima HSS-a u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji'.

Beljaka prozivaju za privatizaciju HSS-a te za 'sramotnu političku trgovinu i prostituciju'.

- Ne želimo biti taoci niti možemo promatrati autokratsko vođenje i uništavanje najstarije hrvatske stranke od strane njenog trenutnog predsjednika.

Ne prihvaćamo sramotnu trgovinu i političku prostituciju kojom nas predsjednik Krešo Beljak uvlači u koaliciju s SDP-ovim lažnim socijaldemokratima, čime se HSS odriče svojih temeljnih postulata i svog demokršćanskog svjetonazora - stoji u u priopćenju.

Naglašava se kako je HSS 'časna hrvatska stranka čije su vođe u prošlosti uvijek bile hrvatske političke ikone, dok je aktualni čelnik postao običan prevarant i trgovac foteljama koji ignorira interese stranke, volju članstva i odluke stranačkih tijela'.

Splitska organizacija HSS-a do sada je brojila oko 500 članova, a oni koji su je napustili tvrde kako se može očekivati nastavak masovnog istupanja iz stranke zbog nezadovoljstva Beljakovom politikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:05