StoryEditorOCM
Dalmacijane baznim stanicama

Ogorčeni mještani: Dežurat ćemo danonoćno, ne damo da nam ugroze zdravlje

Piše PSD.
8. studenog 2014. - 19:44

Radnici trogirske tvrtke “WW usluge” došli su na Radošić i oko neizgrađene katnice, na čijem krovu jedan od teleoperatera želi postaviti baznu stanicu, počeli kopati rovove za polaganje uzemljenja. 

Na znak uzbune, koji je oglasio Nikola Crnac, čija se kuća nalazi u neposrednu susjedstvu, niti desetak metara od planirane antene, okupilo se dvadesetak građana Radošića.

Stigao je i nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj, organizator nedavna prosvjeda Radošana protiv instaliranja bazne stanice u naselju. Od radnika je odmah zatraženo da prestanu s radom, što su oni i napravili, a uskoro je došla i policijska patrola.

Poslije kojih četiri sata iščekivanja radnicima je poslodavac naložio da zatrpaju nekoliko metara iskopanog rova i napuste gradilište. Pristigli policajci o svemu su sastavili zapisnik. Radošani su pak odlučili uvesti danonoćno dežurstvo.

- Ja tu živim i stalno sam kući, a ako budem morao negdje otići, rado će me u dežurstvu zamijeniti susjedi i ostali građani Radošića. Nećemo im dopustiti da ovdje u naselju postave baznu stanicu jer je dokazano da su njezina zračenja štetna za zdravlje – kazao je Nikola Crnac.

- Teleoperaterima smo s posljednjeg prosvjednog skupa jasno poručili da u Radošiću niti u bilo kojem drugom naselju Sinja i Cetinske krajine ne mogu postavljati bazne stanice u neposrednoj blizini obiteljskih kuća. Imaju oni dovoljno lokacija na kojima mogu postaviti bazne stanice, a da one nikoga ne ugrožavaju. Samo bi u tom slučaju morali potrošiti nešto novca za probijanje puta i dovođenje struje. Ovako dolaze na gotovo, a što će uređaji koji će im osiguravati profit građanima postati izvor bolesti, njih očito ne zanima - kaže Miro Bulj.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:38