StoryEditorOCM

Kanadski par odabrao Brela za vjenčanje, zaboravili dokumente, pa pustili Titov govor

Piše PSD.
11. listopada 2008. - 14:48

Plažu Punta rata izabrao je kanadski par Leanne Brunelle (29) i Mike Derbowka (32)  za svoje vjenčanje. U petak poslijepodne sretan par, koji već u svojoj  vezi ima dvogodišnju djevojčicu, obukao je svečarsku svadbenu odjeću, ona dugačku bijelu vjenčanicu, a on svečano svijetlo odijelo.

Svatovi su bili turisti koji su poput ovih Kanađana ciljano stigli u prekrasna Brela na odmor. Ali priča o vjenčanju nimalo nije klasična bajka. Naime, malo je falilo da im romansa na Punta rata ne propadne, jer ih službeni matičar nije mogao vjenčati nakon što je ustanovljeno kako sobom nisu iz Kanade ponijeli potrebne dokumente. Obratili u se oni i svojoj ambasadi misleći da se sve može ekspresno riješiti.

Kada to nije bilo moguće još su jednom otplivali svojom bujnom maštom, kao što su preko interneta pronašli točku na drugom kraju svijeta kako bi ovjekovječili svoj najsretniji životni trenutak.

Opet su “štrikali” po internetu, pročitali o prošlosti na ovim prostorima I odlučili se za posve neuobičajeni scenarij. Kada nema orgulja i službenog matičara onda postoji Titov govor kojega u skinuli s interneta i kojega je u sklopu njihovog osobnog scenarija ceremonije pročitao mladoženjin rođak, koji je  njima i još nekim članovima obitelji stigao u Brela. On je glumio matičara.

Prema svoje razumijevanju partizanskih vještina na plažu su doskakutali vezani šalom, odglumili su rafalnu partizansku paljbu i maštovito se razigrali. Na kraju su zapalili na papirićima zapisane želje i svoje ljubavne tajne, a jednu su otkrili: neka nitko nikada ne dođe po njih na Punta rata već neka tu ostanu zauvijek. Igrokaz je popraćen dalmatinskom pjesmom izvrsne makarske klape Adrion.
Mjesto na plaži bilo je okićeno mediteranskim voćem, andrinama, grožđem, šipcima. Neizostavan je i buket cvijeća jesenskih boja. Zatim su se na žalo iznijele četiri stolice, dva stupa koji ih dijeli od “matičara” .

Sretni mladenci na kraju su čvrsto zagrlili svoju djevojčicu i trojka je uz ostale svatove krenula na proslavu. Za svadbenu večeru odabrali su konobu Galinac s dugom tradicijom, koja je prema želji mladenaca sastavila domaći jelovnik, onako kako se služi na dalmatinskim vjenčanjima. I opet naravno uz dalmatinske klape…

Ana Dragičević / EPEHA

 Leanne Brunelle i Mike Derbowka za Brela su se odlučili surfajući na webu

Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:23