StoryEditorOCM

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Sinja

Piše PSD.
13. kolovoza 2014. - 01:01
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Sinju je u utorak navečer obilježen Dan grada koji se slavi u povodu blagdana Velike Gospe i mjesne nebeske zaštitnice Gospe Sinjske.

Uz gradske vijećnike sjednici održanoj u hotelu Alkar nazočili su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, brojnih susjednih gradova i općina, VAD-a, mjesnih odbora, udruga nastalih iz Domovinskog rata i drugi.

Pozdravljajući nazočne Hrvoje Markulin, predsjednik Gradskog vijeća, pozvao je na koncenzus u osmišljavanju i stvaranju budućnosti. Pozdravne riječi izrekli su Dinko Bošnjak u ime gradova i općina cetinskog kraja, gradonačelnik Trogira Ante Stipčić, predsjednik Gradskog vijeća Splita Boris Ćurković koji je kao rođeni Sinjanin pozvao domaćine da Sinju vrate staru slavu.

Dožupan Ante Šošić govorio je o uspjesima županije, ali i naglasio da u Hrvatskom saboru neće biti izglasan Zakon o regionalnom razvoju čijom bi primjenom Sinj ostao bez 24 milijuna kuna poreznih prihoda.

Sinjski gvardijan fra Petar Klapež istaknuo je da ovim kolovoškim slavljima Sinj otvara vrata velikog jubileja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja u kolovozu 2015. godine.

Gradonačelnik Ivica Glavan u podužem govoru ustvrdio je da on i njegov tim uspješno vode grad te je najavio realizaciju velikih projekata financiranih novcem iz EU fondova.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Glavan uručio je ovogodišnje nagrade Grada.

Osobne nagrade dobili su Filip Ratković za postignuća u društvenom životu i udrugama civilnog društva, Stanko Župić za 60 godina neprekidnog pjevanja u župnom zboru župe Čudotvorne Gospe Sinjske i Tomislav Domazet Lošo za postignute izuzetne rezultate u biološkim znanostima.

Kolektivne nagrade dobili su NK Tekstilac za 60 godina djelovanja i Udruga umirovljenika Sinj.

Nagradu za životno djelo dobio je Andrija Filipović Grčić, predsjednik alkarskog Časnog suda koji tu dužnost obnaša u kontinuitetu od 1997. godine pri čemu se posebno zalagao za poštivanje statuta, pravila i prastarih običaja radi očuvanja alkarske tradicije i viteštva.

Toni Paštar
Foto: Krešimir Tiganj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:19