StoryEditorOCM
Dalmacijarazvoj županije

Ževrnja: U Dugopolju će se graditi Galenski laboratorij vrijedan 50 milijuna kuna

Piše PSD.
12. kolovoza 2014. - 16:27
Na splitskim Ravnim Njivama u srijedu je svečano otvorena obnovljena ljekarna ustanove Županijska ljekarna. U obnovu ljekarne utošeno je milijun kuna.

- Ovoj ljekarni gravitira 20 tisuća ljudi sa Brda, Ravnih Njiva i Neslanovca. Županijska ljekarna je financirala obnovu ove ljekarne u kojoj je proširen asortiman i usluge. Ujedno ova ljekarna ima posebnu prostriju za individulano savjetovanje svakog pacijenta, čime, na području Splitsko-dalmatinske županije, provodimo europske trendove - rekao je Ante Mihanović, ravnatelj Županijske ljekarne.

Kao kratkoročne poteze Mihanović je najavio za oko dva mjeseca otvaranje ljekarne u Klisu, kojom će se na Klisu poboljšati medicinska usluga, te skoro otvaranje ljekarne u Podgori.

- U Splitu ćemo uz ljekarnu Lučac otvoriti novi odjel ortopedskih pomagala i time bi objedinili sva ortopedska pomagala na jednom mjestu. U dugoročne projekte ubrajamo izgradnju galenskog laboratorija i tvornice lijekova u Dugopolju, a planiramo razvijati i što bolju suradnju sa splitskim Sveučilištem i ostalim ustanovama u vlasništvu Županije - zaključio je Mihanović.

Novotvorenu ljekarnu je blagoslovio don Ante Čotić, župnik crkve Sv. Mateja sa Ravnih Njiva.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja ponovio je kako će se u Dugopolju kod Splita graditi Galenski laboratorij.
Laboratorij će se razviti u manju tvornicu lijekova, te će projekt iznositi oko 50 milijuna kuna.

Projekt laboratorija je u pripremi te će pridonijeti razvoju Županije, naglasio je Ževrnja.

I. MARKOVIĆ / PSD
FOTO: BOŽIDAR VUKIČEVIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:48