StoryEditorOCM
Dalmacijakuće nisu ugrožene

Veliki požar na Braču lokaliziran, izgorjelo oko 3 hektara

Piše PSD.
22. srpnja 2013. - 20:49
NAJNOVIJE:

Požar koji je danas oko podneva buknuo između Murvice i Bola na Braču lokaliziran je u kasnim poslijepodnevnim satima ali će vatrogasci ostati cijelu noć dežurati na požarištu, izvjestio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bol Nikša Bilobradić.

„Vatrogasci nakon lokaliziranja vatrene stihije nastavljaju sanirati rubne dijelove požarišta na kojem je izgorjelo oko 3 hektara makije i borove šume, ali kuće i naselja nisu bila ugrožena, niti je bilo ozlijeđenih vatrogasaca“, rekao je Bilobradić.

Dodao je kako je u akciji gašenja ovog požara sudjelovalo 40 vatrogasaca s Brača i kopna te dva kanadera.

(Hina)


RANIJE:

Na južnim padinama Vidove Gore na otoku Braču, na pola puta između mjesta Bol i malog sela Murvice odmah ispod poznate Zmajeve špilje, danas oko 12 sati izbio je veliki požar.

Prema riječima Ivana Jakšića - Žile, vatrogasnog zapovjednika Brača, kojeg smo čuli dva sata nakon dojave o požaru, u akciju gašenja uključena su dva kanadera i oko 40-ak pripadnika "zemaljskih snaga".

- Evo još se borimo, nisu ugroženi nikakvi objekti, a gori uglavnom makija i šuma - kazao nam je prvi brački vatrogasac dodajući kako je problem nepristupačan i težak teren.

V.U.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:22