StoryEditorOCM
DalmacijaU ORGANIZACIJI “Prijatelja svoga zavičaja”

Stara maona ide s Barbarinca

Piše PSD.
5. srpnja 2008. - 21:33

Udruga “Prijatelji svoga zavičaja”, udruga koju su zajedno osnovali Sućurani i Vranjičani, organizirala je na otočiću Barbarinac cjelodnevnu feštu koja je na otočić u srcu Kaštelanskoga zaljeva, otočić kojeg starije generacije pamte po prvim ljubavima, prvim ribolovnim uspjesima i prvim plivačkim zaveslajima, vratila ljude, brode, dobru spizu i dalmatinsku pismu.

Nije ovo bila prva fešta na Barbarincu, niti su se Sućurani i Vranjičani prvi sjetili na Barbarinac vratiti nešto od onoga starog štiha. Ovo je, naime, samo jedan u nizu pokušaja da se Barbarinac oživi, jer je prije nekoliko godina “Udruga mladih ekologa Barbarinac” na otočiću više nego uspješno organizirala nekoliko koncerata, a ista ta je udruga prije dvije godine, također na Barbaricu, organizirala turnir u starim igrama.

Brigu o čišćenju Barbarinca i organizaciji fešte na sebe su preuzeli članovi spomenute Udruge kojoj su pomogli i grad Kaštela i grad Solin, ali i sponzori, “Brodoremont” i “Jadranska pivovara”, oba iz Vranjica, koji su osigurali dovoljno pića te ponton za vezivanje brodova koji su tijekom čitavog dana pristizali, što iz Vranjica, što iz smjera Kaštela.

Organizatori fešte se nadaju kako će ona postati tradicijom i kako će ljudima Barbarinac, kao u stara vremena, postati omiljeno izletište koje neće devastirati, već raditi na njegovom oplemenjivanju. Najavili su da će sljedeća fešta na Barbarincu biti još bolja i znatno sadržajnija.

vesna boban / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:40