StoryEditorOCM

Trilj: vratile se Djevojke s Cetine

Piše PSD.
28. rujna 2010. - 00:07

Poslije 18 godina Triljani su ponovno čuli "Djevojke s Cetine", ansambl koji je kroz 10 godina rada sa svojim umjetničkim voditeljem Jovicom Škarom imao preko 1.400 nastupa ispred više od milijun gledatelja i slušatelja.

Na inicijativu dr. don Josipa Dukića, predsjednika Kulturnog društva Trilj, Škaro je napravio remix 24 pjesme pa je sve skupa objavljeno na CD-u koji je u ponedjeljak navečer predstavljen u punoj dvorani triljskog Gradskog kina.

Nisu izostale ni nekadašnje članice ansambla. Ponovno su se našle na pozornici zajedno sa svojim voditeljem, a Škaro je, u emotivnom grču, kazao kako te djece s kojom je proveo najljepši dio svoga života više nema – to su danas žene u zreloj dobi, ali će za njega uvijek ostati djeca s glasovima slavuja.

Ansambl "Djevojke" s Cetine osnovan je 1982. godine na inicijativu Zdravka Gusića, Nevena Gulina i naravno djevojaka željnih pjesme. Poslije izuzetno plodnog desetljeća ugasili su se "u vrijeme nevremena", a o tome kako su radili, gdje su sve nastupali i kakve su uspjehe pobirali Triljane je podsjetio Jovica Škaro.

Izdavanje CD-a "Djevojaka s Cetine" samo je jedan od 55 planiranih darova KD Trilj svome gradu za njegov 800. rođendan, o čemu je govorio dr. don Josip Dukić. Među najvažnijim  darovima bit će znanstveni skup o Trilju i njegovoj povijesti koji će se održati 10. i 11. studenoga.

Dr. Igor Šipić, Triljanin koji se u rodni grad vratio poslije 45 godina, predstavio je 5. časopis "Triljski most" kao multikulturalni projekt u kojemu ima za svakoga ponešto, od izvještaja o pojedinim događanjima, religijske kulture, znanosti, književnosti do gradske kronike.

KD Trilj predstavilo je i dva pažnje vrijedna suvenira – travaricu od 33 trave iz Kamešnice i kalendar koji je ujedno označivač stranica knjiga.

Toni Paštar
Snimio: Mario Todorić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:31