StoryEditorOCM
DalmacijaNAPOKON JOŠ JEDAN SPOJ NA BRZU CESTU ZA KLIS

Solin: počela izgradnja Mravinačkih rampa

Piše PSD.
8. travnja 2009. - 22:41
Mravinačke rampe spoj su brze ceste Solin – Klis na rotor Meterize i mrežu ulica u gradu Solinu, osobito naselja Priko vode, Mravince i Kučine, te na dio grada Splita koji obuhvaća predio Dračevac

Foto: Vesna Boban / EPEHA
Nakon više od osam godina pregovora i dogovora, a nakon što je dobivena građevinska dozvola, Hrvatske su ceste napokon započele s izgradnjom Mravinačkih rampa. Izvođač radova je Poduzeće za ceste iz Splita, a projekt bi mogao biti dovršen do ljeta ove godine.

“Mravinačke rampe spoj su brze ceste Solin – Klis na rotor Meterize i mrežu ulica u Solinu, osobito naselja Priko vode, Mravince i Kučine, te na dio grada Splita koji obuhvaća predio Dračevac.

To je za grad Solin jedan od najznačajnijih prometnih zahvata u posljednje vrijeme, jer će se izgradnjom rampa napokon smanjiti velike prometne gužve koje se u vrijeme priljeva prometa i iz Dračevca i iz ovog dijela Solina stvaraju na tzv. Skakaonici, odnosno, prometnici koja kod Mercatora sada spaja taj dio Solina na brzu cestu.

Dakle, izgradnjom rampa smanjit će se gužve i omogućit će se kružni tok oko Mercatora, čime će se dobiti znatno veća sigurnost u prometu, pogotovo kad je u pitanju uključivanje na brzu cestu – objasnio nam je pročelnik Odjela za komunalne poslove u Gradu Solinu Neven Matijević važnost dugoočekivane prometnice.

– U tijeku su radovi na dijelu uz brzu cestu. Dijelom se izmještaju instalacije i prilagođavaju se novim zahtjevima vezano uz odvodnju oborinskih i fekalnih voda te izgradnju javne rasvjete.

Potom slijedi uvođenje konzervatora u dio zaštitnih arheoloških radova na Dioklecijanovu akveduktu i na kraju dovršenje projekta – izvijestio nas je Matijević o tijeku radova, te je kazao da se nada da će radovi biti gotovi do početka ljeta, ali to ipak ovisi i o konzervatorima i o situaciji na terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:09