StoryEditorOCM
Dalmacijavrijedno 1,345 milijuna kuna

Solin dobio novo igralište, gradonačelnik među prvima 'bacio' na mali balun

7. rujna 2016. - 01:41
solin_igraliste7-060916.JPG

Nogometnom utakmicom između Grada Solina, odnosno Gradske uprave, i Mjesnog odbora Priko vode, svečano je otvoreno uz blagdan Male Gospe i Dan grada, igralište u sklopu školsko-sportske dvorane na Arapovcu.

Prema riječima solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića igralište s pripadajućim tribinama na kojima je predviđeno 380 mjesta za sjedenje, vrijedno je 1,345 milijuna kuna, a sa 930 tisuća kuna potpomognuto je i od strane Ministarstva regionalnog razvoja.

Igralište je dimenzija 40 puta 20 metara, može se, primjerice, igrati mali balun ili rukomet.

- Nalazim se u opremi u kojoj se, moram priznati, najbolje osjećam – kazao je za početak gradonačelnik Ninčević, u sportskom dresu s natpisom Grad Solin, inače i dugogodišnji igrač Nogometnog kluba “Solin”.



- Ovo je igralište veoma važno za djecu, kao i za cijelo ovo područje Priko vode koje je u zadnjih dvadesetak godina sve više naseljeno. U njegovoj blizini je već zabavni park za mališane, a uskoro će se zaokružiti i jednim balotištem, te spravama za ulično vježbanje, odnosno street workout - zaključio je gradonačelnik.

Nogometni ogled završio je 3:2, s pobjedom Mjesnog odbora Priko vode. Prvi gol na utakmici dao je za Zvonimir Grubišić za Grad, a drugi pogodak za njihov tim tajnik Grada Ante Ljubičić. 

Najbolji strijelac, sa dva gola za MO Priko vode, bio je Hrvoje Domjanović, a treći put je mrežu za mjesni odbor zatresao Miroslav Delić.

Suci su bili Neno Galić i Mario Kaćunko, a nakon odraslih na teren su utrčala djeca, dok je za sve gledatelje poslije bilo spize i pića da se proslavi, a koje su dijelili djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Solin. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:48