StoryEditorOCM
Dalmacijazimski gušti

Snijeg u Splitu je samo uspomena, ali pogledajte atmosferu 30-ak kilometara dalje: u Sinju napadalo skoro 20 centimetara, centar grada zatrpan, cijela Cetinska krajina pod bijelim pokrivačem

Piše S. J. T., T. P.
1. ožujka 2018. - 18:50
sinj00

Snijeg koji je u Cetinskoj krajini počeo padati u četvrtak iza 8 sati ne prestaje. Već do 15 sati napadalo ga je između 5 i 10 centimetara, a nastavlja padati i u popodnevnim satima, visina snijega je sad već između 10 i 20 centimetara, a ponegdje i više.

Svi radnici i mehanizacija zimske službe sinjske Nadcestarije su na terenu. Oni sa šest teških kamiona s ralicama i jednim specijalnim vozilom čiste snijeg i posipaju kolnike s kalcijevim kloridom te mješavinom soli i sipine. Očistili su sve državne ceste, a potom su prešli na prometnice županijske razine. 

Vidjeli smo brojne automobile koji su zapeli u snijegu jer su na sebi imali ljetne gume.

 

 

Građani sami posipaju sol po javnim površinama, centar grada je zatrpan snijegom, prilazi i nogostupi su skliski i nisu očišćeni.  

Ralice redovno čiste glavne ceste, ali se novi pokrivač brzo stvara.

Temperatura je trenutno oko nula stupnjeva, a meteorolozi najavljuju da će se celzijusi podignuti i snijeg će okrenuti na kišu tijekom noći. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:07