StoryEditorOCM
Dalmacijamještani sela prugova u kliškom zaleđu dosjetili se dobroj zabavi po snijegu i ledu

"SNIGOMET NA LEDINI" Proklizavalo se, padalo, smijalo...

Piše PSD.
13. veljače 2012. - 22:55
Prvi Zimski snigometni kup svetog Ante - Prugovo 2012. održan je u ovom selu kliškog zaleđa, a pobjednici su bili svi sudionici.

Mještani Prugova, njih stotinjak, u dobi od sedam do 67 godina, nakon lopata, dohvatili su se baluna, na ledini pokraj mjesne crkve zaigrali su pravi “snigomet” i odlično se zabavili.

Bilo je tu dobrih akcija, brzih i sporih reakcija, proklizavanja i nespretnih padova, no sve se na sreću završilo bez ijednog loma. Nije se lomio ni rezultat jer nikome nije bilo do pobjede, već samo do dobre zabave.

Zato su pobjednici bili svi, pa su se, kako i priliči pravom Zimskom kupu u Zagori, počastili pravim ićem i pićem.

Iz publike ih je bodrio župnik fra Miro Modrić, a nakon povratka iz ophodnje po zametenom kliškom kraju na Zimskom kupu kratko se zadržao i kliški načelnik Marko Galić.

- Bilo nam je odlično, naradili smo se ovih dana jer se do sela nije ni moglo zbog velikog sniga, pa je tribalo očistiti oko kuća, sve puteve... - kaže Vlado Bezina, predsjednik Mjesnog odbora Prugovo, organizatora ovog nesvakidašnjeg Kupa.

Nije Prugovljanima bilo teško okupiti se odmah nakon radnih akcija i nakon lopate opet se družiti - s balunom.

- Evo vidite, naši ljudi idu na Kupres, a evo snig nam je doša na vrata i u naše selo i mislimo se zašto to ne iskoristiti - iskreno će Bezina.

ojdana koharević, FOTO: PRIVATNI ALBUM



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:52