Zlarin: Bodulske balade na HTV-u

Piše PSD.
14. srpanj 2008. - 19:47

Nemali je broj hrvatskih medijskih kuća koje se “natječu” za ulogu pokrovitelja ovogodišnje Bodulske balade, večeri otočkih nota koja će prvi put biti održana 25. srpnja na Zlarinu, doznajemo od Ivana Lambaše, direktora glazbene manifestacije.

 - Na Zlarinu je ovih dana boravila ekipa HTV-a, jer unatoč kasno odaslanom pozivu, televizija se odmah uključila u cijelu priču. Naime, večer će izravno prenositi u programu HRT Plus, dok će snimka biti emitirana 2. kolovoza na drugom programu.

 - Uz redatelja Ivana Miladinova i dizajnericu svjetla Ivu Lokin, na Zlarin je došla i producentica Marina Bokan te Jasna Ceković, urednica glazbenog programa. O razglasu i svjetlosnoj opremi brinut će Željko Radočaj-Žac, a scenu, koja će u sebi imati prepoznatljive zlarinske motive kao što je koralj, i koja će biti postavljena na Fingacu, osmišljava Davor Antalić Antas – kaže Lambaša.

Projekt nenatjecateljskog karaktera, pokrenut radi oživljavanja života na našim otocima te prezentiranja otočnog glazbenog vala, privukao je i interes glazbenika.

Na Zlarinu će te večeri po dvije pjesme otpjevati Gego i Picigin band, Marijan Ban, Neno Belan i Fiumensi, Dado Topić, Kopito, Cima, Lea Dekleva, Tambuu, Antonija Šola, Ante Toni Janković i Jimmy. Svi će, dakako, izvesti pjesme “s okusom mora i soli”, posvećene otocima, bez robovanja dijalektalnim ograničenjima.

                                                                                                             Maja GULIN/EPEHA