ŠibenikŽUPANIJski sdp BEZUVJETNO ZA OBJAVU REGISTRA BRANITELJA

Za lažne branitelje kaznena odgovornost

Piše Joomla\CMS\User\User

VOJNA VJEŽBA
PRIPADNIKA HRAVTSKE VOJSKE
Savjet branitelja Šibensko-kninskog SDP-a bezrezervno podupire inicijativu Ante Kotromanovića da se bez odlaganja objavi registar branitelja iz Domovinskog rata, izjavio je novinarima Josip Verić, zamjenik predsjendika ŽO SDP-a, napominjući da se pravi branitelji nemaju čega ni sramiti, ni bojati u slučaju objave, nego im ime u registru služi na ponos.

Time bi se, kaže Verić, konačno vratio u dobroj mjeri narušen dignitet branitelja, jer se danas na svakog od njih gleda kao na potencijalnog prevaranta. U SDP-u su suglasni da bi lažnih branitelja u službenom registru moglo biti oko 150 tisuća i odlučno su za njegovo “filtriranje”.

Istodobno, smatra čelnik ŽO SDP-a, oni koji se falsificiranjem prošlosti koriste braniteljskim počastima i pravima, morali bi i kazneno odgovorati zajedno s onima, koji su im uz određenu apanažu, to omogućili. A to podrazumijeva nastavak USKOK-ove akcije “Dijagnoza” na čemu SDP inzistira. Jer, kako reče član SDP-ovog braniteljskog Savjeta Mate Skorić, što znači “Dijagnoza” u Osijeku i Splitu, ako se ne provede i u Zagrebu, gdje se drugostupanjski odlučuje tko jest, a tko nije branitelj ili invalid Domovinskog rata?

Skorić je prozvao šibensku gradsku i županijsku vlast zbog potpunog ignoriranja invalida za koje nisu izgrađeni kosi ivičnjaci, rampe ili liftovi kako bi imali pristupa makar najvažnijim institucijama.

Davorka BLAŽEVIĆ

#LAžNI#BRANITELJI