ŠibenikNOVI BISER PODDINARSKOG GORJA

Za Bjedova se otimaju Split i Cibona

Piše PSD.
8. srpanj 2008. - 00:20

Mirko Novosel slovi za najvećega košarkaškoga trenera u Hrvatskoj. Stoga se njegova razmišljanja i poimanja košarke i te kako uvažavaju. Novosel je svojedobno kazao da je najveće hrvatske košarkaše iznjedrilo poddinarsko gorje.

Svrstao je u tu skupinu Dražena Petrovića, Stojka Vrankovića, Dina Rađu, Veljka Petranovića, Mihovila Nakića ...

Nije li Đorđe Bjedov, kadet kninskoga Novodoba, jedan od košarkaša koji kucaju na velika vrata i jedan od igrača na koje je Novosel aludirao? Zasigurno jest, jer da nije za njega ne bi pokazali veliko zanimanje Split i Cibona.

Po relevantnim procjenama mladi 15-godišnji Kninjanin jedan je od najvećih talenata kojeg je Novodob izbacio nakon reaktiviranja kluba. Košarku Bjedov trenira od svoje devete godine.

- Đorđe je ovu sredinu odavno prerastao, samo spletom raznih okolnosti nalazi se još uvijek u Kninu. Taj momak ima sve predispozicije da postane veliki igrač, već sad je visok 197 centimetara, a zasigurno će rasti još desetak centimetara. Odličan je na više pozicija, u našem klubu igra na poziciji bek-šutera. Konstanto je najbolji igrač u svom uzrastu, u zadnje dvije kadetske utakmice postigao je 70 koševa, eksplozivan je, s fantastičnom promjenom pravca, pravi je vođa ekipe. Redovit je na treninzima, štoviše, često ostaje i nakon treninga. Ima neviđenu mogućnost napredovanja, a u kakvog će igrača izrasti ovisit će o njemu i sredini u kojoj će se naći – ustvrdio je Josip Brailo Brajo, trener kninskog kluba.

Školi i košarci maksimalno sam se posvetio. Za sada sam zadovoljan, no želim napredovati i dokazati se u većoj sredini. Uvjeren sam da ću svojim radom, trudom i zalaganjem ostvariti svoj cilj, a to je da jednoga dana postanem, u najmanju ruku, prvoligaški igrač – samozatajan, ali pun pozitivnog optimizma ustvrdio je Đorđe Bjedov.

ante livaja / EPEHA

#đORšEBJEDOV