Šibenikna šibenskim cestama

Vozačica Mercedesa alokoholna rekorderka prošloga tjedna, titulu najveće 'gaserice' ponijela 27-godišnjakinja

Piše Ante Talijaš
11. veljača 2019. - 14:35
policija_martinje12-111112

Prema analizi stanja sigurnosti u prometu za protekli tjedan na šibenskom području, čak 322 prometna prekršaja zabilježila je šibenska policija tijekom proteklog tjedna i protiv vozača su poduzete odgovarajuće represivne mjere.

Od toga broja, 201 vozaču utvrđena je prebrza vožnja, dok je 38 vozača isključeno iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Neslavan rekord proteklog tjedna po alkoholiziranosti za volanom ponijela je 34-godišnja vozačica Mercedesa šibenskih registracija koju su policijski službenici zaustavili u Bilicama.

Njoj je izmjerena koncentracija od 1,76 promila alkohola u krvi te je do otrežnjenja zadržana u posebnim policijskim prostorijama. Protiv 34-godišnje pijane vozačice podnijet je Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku.

Još jedna žena, pak, ponijela je neslavnu 'titulu' najbrže vozačice. Riječ je o 27-godišnjoj Zagrepčanki koja je upravljala Mercedesom na Autocesti A1 brzinom od 208,4 kilomeatara. Vozačici je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu do 3500 kuna.