Vodice: adio glavobolji zbog juga u Prvić Luci

Piše PSD.
25. lipanj 2008. - 00:46

Gradnja nove pristanišno-operativne obale u Prvić Luci na otoku Prviću, novi je veliki otočni posao Šibensko-kninske županije nakon ishodovanja dozvola za gradnju trajektnog pristaništa na otoku Zlarinu.

 - Izrada projektno-tehničke dokumentacije, kazala nam je Jadranka Fržop, v.d. ravnateljice Lučke uprave Šibensko-kninske županije, za taj veliki projekt već je počela, a osiguran je i novac za te poslove. Inicijativa je potekla od Mjesnog odbora Prvić Luke, a prihvatio ju je i podržao Grad Vodice na čijem se području otok Prvić nalazi. Kako smo doznali, usporedo sa sanacijom stare prvićke pristanišno-operativne obale počet će gradnja nove. Prema aktualnim projekcijama, nova će se pristanišno-operativna obala graditi od korijena postojećega gata prema prvićkom hotelu.

Na taj način bit će prošireno lučko područje u Prvić Luci te će se povećati broj komunalnih, sportskih i turističkih vezova. Osim toga pristanište u Prvić Luci bit će prvi put kvalitetno zaštićeno od južnih vjetrova i valova koji oduvijek zadaju velike brige žiteljima Prvić Luke i njihovim gostima. Za izradu tehničke dokumentacije izdvojeno je 500 tisuća kuna.

Stanko Ferić/ EPEHA