Šibenikstranke o izboru NEDe KLARIĆ da kao VOLONTERKA radi posao gradonačelnice

Vođenje grada nije usputni posao

Piše Joomla\CMS\User\User
13. ožujak 2008. - 17:21
Šibenik ima more neriješenih problema, želi li raditi pošteno i kvalitetno, gradonačelnik nema vremena ni za što drugo, pa ni za obitelj - kažu u SDP-u

Jambo je u istoj situaciji kao i Klarić
Odlukom da gradonačelnica do lokalnih izbora bude volonterski, a da plaću prima u Saboru, Neda Klarić digla je “paru” lokalnim političarima. Nije samo ona u takvoj dvojnoj ulozi, upozoravaju s pravom u HDZ-u.

Takav je zakon, koji ne drži nespojivim te dvije funkcije, na snazi od 1993. i nije pošteno da se sada koplja lome na šibenskoj gradonačelnici, drži predsjednik GV-a Šibenika Ivica Poljičak (HDZ). Uostalom, dodaje, kada je to bio slučaj sa Slavkom Linićem (SDP), pa čak i Božidarom Kalmetom (HDZ), nikomu nije smetalo, ili se barem o tomu nije pisalo.

Šibenska oporba nije dala potporu takvom dovršetku mandata Nede Klarić, što Poljičak također ocjenjuje neprincipijelnim.

- Šta znači da HSS-ov vijećnik Željko Deković glasuje protiv gradonačelnice-volonterke u Šibeniku, a ne smeta mu kad njegov stranački kolega Stipe Gabrić Jambo to isto radi u Metkoviću? Ili Josip Čular iz SDP-a drži prodike o nespojivosti ovih dužnosti, a zaboravlja da i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić iz SDP-a funkcionira na isti način. Inače, smatram da bi bilo dobro da se zakonski proglasi inkopatibilnim takav dualizam - izjavio je Poljičak.

- To naprosto nije pametno, jer posao gradonačelnice velikoga grada zahtijeva osobu koja je lokalnoj samoupravi, građanima i svojim djelatnicima na raspolaganju 24 sata. Lobiranje u Saboru, DA, ali to su makrointeresi, a prioritet Grada su lokalni problemi i teme - izrijekom će HSS-ov vijećnik Željko Deković. Franko Vidović, čelnik šibenskog SDP-a, priče o zastupničkom lobiranju za interese Grada naziva demagogijom.

- Šibenik ima more neriješenih problema, pa je ovo čista ludost! Želi li raditi pošteno i kvalitetno, gradonačelnik nema vremena ni za što drugo, pa ni za obitelj - smatra Vidović. SDP opoziv Klarićeve neće tražiti jer: “U Gradskom vijeću smo preslabi da bi to prošlo, pa bi takva inicijativa bila čisto politikantstvo.”

  Neda Klarić češće će se družiti sa saborskim nego lokalnim političarima / NIKŠA STIPANIČEV

#VOđENJE#GRADA