Šibenikto je pravi 'relax'...

Vlasnici luksuznih jahti misle da je naše more kanalizacija za njihov 'luksuzni' izmet?! Ispuštaju ga po cijelom Jadranu, jedan je snimljen kako to radi u Nacionalnom parku!

Piše PSD
28. kolovoz 2019. - 16:57
fekalije

Uzrujan najnovijim incidentom ispuštanja fekalija s jahte u more na Visu, javio nam se čitatelj koji je prošloga ljeta i sam svjedočio istoj gadosti.

Luksuzna jahta s koje su ispuštene fekalije u komišku luku u vlasništvu je bogatog Čeha? Ispitani očevidac i članovi posade, vlasniku prijeti do 50 tisuća kuna kazne

Višani se pjene od bijesa, s jahte bogataša ispustili tank sa fekalijama u komiškoj luci': 'Živio nautički turizam bez kontrole i bez sankcija!'; Oglasila se i gradonačelnica

Bio je svibanj, sam početak nautičke sezone, kada je na otočiću Ravni Žakan u Nacionalnom parku Kornati uočio kako s jahte pod imenom 'Relax' u more curi sumnjiva tekućina.

'Pitao sam skipera kako ga nije sram puštati fekalije u more i to na Kornatima. Poludio je i pitao me tko sam ja da mu postavljam takva pitanja - priča nam naš čitatelj koji je cijeli incident odlučio i snimiti.

 

- Uz to je ostavio generatore da rade i svima nama na vezu je išao ispušni dim u jedrilice, ali ni to ga nije smetalo sve dok su se nisu počeli tužiti i drugi skiperi - prepričava nam čitatelj događaj koji mu je pokvario večer na Kornatima, kao i ostalima koji su se našli 

Podsjetimo, ove sezone diljem Jadrana zabilježeno je više sličnih incidenata, a posebno zabrinjava činjenica da vlasnici skupocjenih plovila koji na najodvratniji način zagađuju more mahom prolaze nekažnjeno.

Kupamo li se u fekalijama?! Stručnjak otkriva odvratnu istinu koja se događa na Jadranu: Kruzeri nisu problem, nego domaći. Što mislite, gdje prazne tankove?

Šokirana kupačica s Trstenika: Uočila sam turistički brod, a za par trenutaka more više nije bilo čisto!; Lučki kapetan priznaje da ima onih koji prazne fekalije gdje stignu; Evo kolike su kazne...

 

#KORNATI#FEKALIJE#ZAGAđENJE MORA