U šibenskoj jezgri odzvonilo klimama i statelitskim antenama

Piše PSD.
26. lipanj 2008. - 15:35

Arhiv CROPIX

Svi klima uređaji i satelitske antene moraju se ukloniti s pročelja koja gledaju na ulice Kralja Tomislava, Zagrebačku, Kralja Zvonimira, Vladimira Nazora, Splitsku, Dobrić, cijelu obalu od zgrade Porezne uprave do veslačkog kluba, te s trgova Republike Hrvatske, Pavla Šubića, pučkih kapetana, Dinka Zavorovića, Julija Skjavetića, Nikole Tommasea, Ivana Gorana Kovačića, kralja Držislava, palih šibenskih boraca, Ivana Pavla II, kralja Krešimira i palih branitelja Domovinskog rata.

Nadalje, na tim prostorima kao i građevinama najviše spomeničke, estetske i urbane vrijednosti nije dozvoljeno postavljanje niti dopunskih rasvjetnih tijela, neonskih reklama, nadstrešnica nad ulazima i izlozima, reklamnih informacijskih panoa i displeja, ograda i ventilacijskih uređaja.

To je tek odluka koje se nalaze u Pravilniku o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme kojeg je u četvrtak usvojilo šibensko gradsko poglavarstvo.

- Svjedoci smo da na području grada Šibenika, a naročito u staroj gradskoj jezgri, vlasnici poslovnih prostora i obiteljskih zgrada postavljaju razne reklame, oznake i uređaje. Do sada, njihov izgled i mjesta postavljanja nisu bili u cijelosti regulirani niti jednim propisom nadležnih tijela Grada. Stoga je bilo nužno donijeti ovaj Pravilnik koji utvrđuje zone, prava i oveze građana, obrtnika, pravnih osoba te obveze Grada, Gradske uprave i Konzervatorskog odjela u svrhu uvođenja više reda u postavljenje oznaka, uređaja i urbane opreme - kazao je Joško Jurić, pročelnik Komunalnog odjela Grada Šibenika.

Inače, vlasnici do sada postavljenih oznaka, uređaja i urbane opreme imaju rok od godinu dana da se usklade s donesenim Pravilnikom.

Krešimir GULIN / EPEHA

#šIBENSKAJEZGRA