ŠibenikODREĐENI KANDIDATI ZA PRESTIŽNU NAGRADU

Trg ispred Katedrale u utrci za ‘Plavi cvijet’

Piše PSD.
7. srpanj 2008. - 14:33
U utrci za nagradu su Primošten, Vodice i Jezera, najljepša ulica u županiji je Ulica Juričev Ive Cota u Vodicama, a najuređeniji park je primoštenski don Ive Šarića

Vodice, Primošten i Jezera, ponovno su kandidati Šibensko-kninske županije za “Plavi cvijet” u konkurenciji gradova, općina i malih mjesta.

Taj “trijumvirat” već je godinama nedodirljiv u županiji u utrci za prestižnu nagradu Hrvatske turističke zajednice, koja se dodjeljuje najbolje uređenim turističkim odredištima duž jadranske obale. I ove su godine među gradovima, iza leđa Vodicama, ostali Šibenik i Skradin.

U konkurenciji općina, opet je nedodirljiv bio Primošten, kojemu je lani za dlaku izbjegla prva nagrada na razini države. U županiji je “srebro” pripalo Pirovcu, a “bronca” Rogoznici.

Dvojbe nije bilo ni među malim mjestima. Tu su i dalje nedodirljiva Jezera, koja su se u više navrata okitila prizanjima na razini države. Veliki pomak u uređenju napravila je i Srima te zaslužila drugo mjesto u županiji.

Korak iza nje ostao je Žaborić. Osim u konkurenciji gradova, općina i malih mjesta, “Plavi cvijet” dodjeljuje se i za 11 pojedinačnih elemenata turističke ponude.

Tako će u utrku za najbolji hrvatski trg biti kandidiran šibenski Trg Republike Hrvatske (ispred katedrale sv. Jakova). Prema ocjeni stručnog povjerenstva, najljepša ulica u županiji je Ulica Juričev Ive Cota u Vodicama, a najuređeniji park je primoštenski don Ive Šarića.

Marijan Vidić iz Pirovca i Fanica Klarić iz Jezera, imat će prigodu otputovati u Cavtat na svečanu dodjelu nagrada, ako njihova okućnica i balkon privatne kuće, budu proglašeni najboljima u Hrvatskoj.

Novouređena vodička Plava plaža ocijenjena je najboljom u županiji. Najuređenija benzinska postaja na šibenskom području je ona CRO BENZOVA, na autocesti u Vrpolju.

#PLAVICVIJET