Šibenik ukratko: Predstavljanje “Vodičkog običajnika”; Počinje Šibenik-Civitanova

Piše PSD.
24. lipanj 2008. - 00:32

Predstavljanje “Vodičkog običajnika”

U Kulturnom centru Vodice u utorak će dr. Josip Stipanov, dr. Ante Birin i vodički župnik don Frane Šimat predstaviti knjigu “Vodički običajnik”. Riječ je o pretisku knjige “Običajnik župne cerkve ss Križa na Vodicah u šibeničkoj biskupiji” što ju je 1860. godine za tisak priredio zaslužni kanonik Josip Mrkica, među ostalim, utemeljitelj Narodne slavjanske čitaonice u Šibeniku 1866. godine. Predstavljanje je dogovoreno za 21 sat, a bit će to prigoda i za bogat prigodni scenski program.

Počinje Šibenik-Civitanova

U utorak iz Šibenika kreću tri broda na tradicionalnu regatu dvaju prekojadranskih prijateljskih gradova Šibenika i Civitanove. U Civitanovu kreće brod s posadom gradskog poglavarstva i JK Val i brod Vala te po svoj prilici i brod Branka Iljadice Rape. Povratak s talijanskim jedriličarima je u četvrtak.

Mađarici ukradeno zlato

U nedjelju je 57-godišnjoj Mađarici iz depandansa Hotela “Imperial” u Vodicama ukradena zlatnina vrijedna sedam tisuća kuna. Kradljivac se ušuljao u depandansu “Flora Madera”, Put Vatroslava Lisinskog bb, i iz sobe turistkinje, dok se žena odmarala izvan depandanse, ukrao zlatninu, isprevrtavši pritom njezinu garderobu i ostale predmete u sobi. 

                                                                    M.J./Epeha / J.G./Epeha / D. VLAH /EPEHA