Šibenik ukratko: Glumci na turneji; Kupači prkose neveri...

Piše PSD.
15. srpanj 2008. - 00:34

Glumci na turneji

Kazališna predstava “Gle, kako dan lijepo počinje”, ostvarena u koprodukciji Šibenskog kazališta i zagrebačkog Kiklopa, ovih se dana izvodi po Hrvatskoj i susjednoj BiH. Naporan ritam očekuje glumce Špiru Guberinu i Jadranku Šestan, koji na programu imaju deset izvedbi u isto toliko dana. Turneja predstave koju je režirao Georgij Paro, krenula je od Čakovca, nastavila se preko Metkovića i Ploča. Ovoga utorka igra se u Čapljini. U srijedu je u Zadru, u sklopu Zadarskoga kazališnog ljeta, a potom slijede gostovanja u Posušju, Tučepima, Zagvozdu (Festival Glumci), Vodicama. Posljednja “postaja, 21. srpnja je Krk.

 

Kupači prkose neveri

Nakon sunčanog početka dana i kad su već kupaći ispunili plažu u blizini tišnjanske vile, nebo se odjednom zacrnilo i nagovijestilo neveru. No, to ni najmanje nije zabrinulo one najhrabrije koji su i dalje ostali lješkariti na žalu, najvjerojatnije nadajući se da će ih nevrijeme mimoići.

 

Oskudica oborite ribe

U ponedjeljak su sredele na šibenskoj peškariji stajale svega 10 kuna. Lancarde, pidoče, papalinići, muzgavci i lignjuni, nudili su se po 20 kuna. Zbog juga, koje je vladalo dan prije, bila je oskudica oborite ribe. Salpe su bile po 40, hobotnica i raža 60, škampi 130, lignje 100, i ravanice 80 kuna. Moli ovisno o veličini, nudili su se po 20 do 60 kuna. Trljuni po 20 i 30 kuna. Orade i brancini iz uzgoja od 50 do 80 kuna. 

B. JURAS/EPEHA / Branko Pavlov/EPEHA / D.V. /EPEHA