Šibenik ukratko: Carsko meso 25 kn; ‘Stini’ ukralo ogradu...

Piše Joomla\CMS\User\User
15. srpanj 2008. - 19:51

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a

U sklopu Festivala klasične glazbe “Musica appasionata”, u srijedu u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske, koncert će održati Simfonijski orkestar HRT-a. Solistica je Kajana Pačko na violončelu, a dirigent Nikša Bareza. Na programu su djela Wagnera, Elgara , Beethovena

Izlaže Kažimir Hraste

Nakon Mile Skračića, Ivice Propadala i Narcize Adalgis, u srijedu navečer, u prostoru Kulturne udruge, otvara se izložba slikara i kipara Kažimira Hraste. Izložba je organizirana u sklopu programa Kulturnog ljeta, koje ove godine Kulturna udruga održava pod nazivom Veliki umjetnici u malom mistu. Otvaranje izložbe je u 21 sat. 

Carsko meso 25 kn

Srce je ljeta, a temperature su učestalo iznad 30 stupnjeva Celzijevih, i ako uz to u kuhinji nema klima uređaja, malo kome se mili kuhati. Osim kuharica, to tvrde i šibenski mesari, kojima kupci najviše traže mesne proizvode za brzu pripremu. Najviše se traže ćevapi, a cijena im je 45 kuna. Nude se dekorirani ražnjići, s paprikom i pancetom, svinjski po 60, a teleći po 100 kuna.

Roštilj kobasice su po 45, a specijalke 35 kuna. Pileći batak sa zabatkom stoji 31 kunu. Svinjski kotleti nude se po 40, a teleći po 78 kuna. Pljeskavice su po 45, teleća jetrica 50, a teleće srce 20 kuna. Pileća krila 30, juneća ružica 69, teleći but 98 i ramstek juneći s kostima 53 kune. Cijena “carskog mesa” od svinjetine (rebarca) nude se za svega 25 kuna. Cijena janjećeg buta na fete je 75 kuna.

‘Stini’ ukralo ogradu

U ponedjeljak usred dana, u šibenskoj četvrti Mandalina, s gradilišta tvrtke “Stina” Šibenik, u ulici Velimira Škorpika, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko desetaka metara metalne zaštitne ograde. S obzirom na to da je metalnu ogradu prethodno trebalo demontirati, a potom ukrcati na kamion, neobična je činjenica da to baš nitko nije primijetio i pokušao spriječiti. Tvrtki “Stina”, koja je ovom krađom pretrpjela štetu od oko pet tisuća kuna, ostaje nada da će policija otkriti tko je počinitelj. 

K. G. / EPEHA / N. U. / EPEHA / d. v. / EPEHA / d. v. / epeha