Šibenik: stiže lijek protiv mačjeg vonja

Piše PSD.
15. srpanj 2008. - 21:11

Ante Baranić / CROPIX
Lijek protiv mačjeg smrada, smrada mokraće i fekalija te svih ostalih neugodnih mirisa koji dijelove šibenske povijesne jezgre čine dobrima samo za izbjegavanje, stiže u trenucima dok Šibenčani muku muče sa smradom iz kanalizacijskog kolektora i Morinjskog zaljeva.

Kako smo doznali iz tvrtke “Istrakonzalting” iz Rovinja, Šibenik je dobio uzorke sredstava koja brzo, lako i učinkovito ne samo što uklanjaju smrad nego i sam zrak čine zdravim. Ta sredstva navodno su potpuno neškodljiva, ne zagađuju okoliš, ne izazivaju nikakve štetne nuspojave, a djeluju tako što onemogućavaju spajanje dušika s kisikom i tako eliminiraju čestice smrada iz zraka. Već ih uspješno koriste neki turistički gradovi.

Neven Rak, direktor Čistoće Šibenik, potvrdio nam je da su ta sredstva testirana na najkritičnijim mjestima šibenske povijesne jezgre.

 - Poduzimamo puno toga da naše najveće bogatstvo, a to je povijesna jezgra Šibenika, oslobodimo smrada – kazao nam je Neven Rak.

 - Nećemo ostati samo na sredstvima za eliminaciju smrada. Upravo osposobljavamo hidrante kako bismo mogli redovno prati sve, pa i najnedostupnije ulice. Tražimo rješenja za uklanjanje masnoća s nogostupa na mjestima na kojima stanovnici i turisti hrane mačke ili golubove te svih ostalih neugodnih mirisa. Želimo naš grad učiniti ugodnim za život, a turistima priuštiti uživanje u njegovoj ljepoti bez hodanja sa začepljenim nosom. 

                                                                                                     Stanko Ferić / EPEHA