ŠibenikODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI U PRVOM LJETNOM MJESECU

Šibenčani trljaju ruke - lipanj najavio rekord

Piše Joomla\CMS\User\User
5. srpanj 2008. - 22:07

Ni slovenske vinjete ni zabrana unosa svježe hrane ni europsko prvenstvo u nogometu nisu do sada ugrozili turističku sezonu. Dapače, sudeći prema službenim podacima za prvih šest mjeseci, ova bi turistička godina trebala biti rekordna na šibenskom području.

Naime, u tom je razdoblju našu županiju posjetilo oko 220.000 gostiju, koji su ostvarili nešto manje od 800.000 noćenja. To je, u odnosu na 2007. godinu, četiri posto više dolazaka i šest posto više noćenja.

- To su odlični rezultati. I što je još značajnije, te brojke mogu biti ozbiljan pokazatelj u kojem smjeru će se odvijati cijela sezona. Jer, u prvih šest mjeseci ostvarili smo gotovo petinu ukupnog turističkog prometa, što nikada nije bio slučaj. A naš cilj je jasan - povećanje fizičkog prometa od tri do pet posto, odnosno ostvarenje oko 4,2 milijuna noćenja uz povećanje financijskog efekta - kazao je Šime Vlašić, direktor županijske Turističke zajednice.

Unatoč neskrivenoj skepsi, i sam lipanj bio je jako dobar za šibenske turističke profesionalce. U tom je razdoblju županiju posjetilo 111.000 turista, koji su zabilježili 490.000 noćenja, ili pet posto više nego u istome mjesecu prošle godine.

U lipnju je bila povoljna i situacija gotovo na svim važnijim emitivnim tržištima. Izuzmemo li Njemačku, Austriju i Italiju, sa svih tržišta bilježimo veći broj dolazaka gostiju.

k. gulin / EPEHA

#TURIZAM