StoryEditor
Šibenikjačanje imuniteta

Samo za najhrabrije: pogledajte tradicionalno novogodišnje kupanje na šibenskoj gradskoj plaži, najmlađi kupač imao samo četiri godine!

Piše Hina
1. siječnja 2020. - 15:26

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u srijedu, prvog dana nove 2020. godine na šibenskoj gradskoj plaži Banj podržati sugrađane u tradicionalnom novogodišnjem kupanju.

Osma je to godina da se Šibenčani 1. siječnja u podne kupaju u moru, a cilj današnje akcije podizanje je svijest o zaštiti ribljeg fonda Jadrana i klimatskim promjenama.

"Ovdje sam se vratila nakon osam godina, kada sam bila jedina žena koja se prvog siječnja kupala u Šibeniku. Ove godine opet sam jedina žena na novogodišnjem kupanju i jedva čekam ući u more", rekla je Jelena Bura, koja se i inače zimi kupa na splitskim Firulama.

Najmlađi od skoro 20 kupača bio je četverogodišnji Noa kojem, kaže, nije bilo nimalo hladno. Njegovi roditelji dodaju da su se u prosincu čak tri puta okupali u Cetini, a nitko se nije niti prehladio.

Zimsko kupanje u moru svi doživljavaju kao jačanje imuniteta. Novogodišnje kupanje u Šibeniku organiziraju gradska Turistička zajednica uz gradsku upravu te Jedriličarski klub Šibenik, a ove je godine maskota bila velika ružičasta hobotnica.

#šIBENIK#KUPANJE#BANJ#NOVA GODINA

Izdvojeno