Rogoznica: nafta iz polupotopljene koće zagađuje uvalu

Piše PSD.
26. lipanj 2008. - 16:44

Još prije četiri godine grupa građana iz istočnog dijela uvale Stupin upozorila je na do pola potopljenu koću u blizini bivšeg vojnog mula Krušice. Upozorenje, međutim, nije polučilo nikakvom konkretnom akcijom resornih institucija zbog čega sada Krušici prijeti dodatni ekološki incident.

Koća i dalje stoji na istom mjestu, a građani se žale na smrad nafte koji se širi čitavom uvalom. Brodu, već u fazi raspadanja, probili su se tankovi, pa ostatak nafte nesmetano curi u more.

Mještani prosvjeduju jer se najzatvorenija i naljepša rogoznička uvala premetnula u pravo groblje potonulih brodova. Pitaju se što rade lučke vlasti kada ni nakon pet godina nisu u stanju rješiti dosadašnji, ali i nove probleme.

- Ovakva anarhija nigdje ne postoji. Pored groblja starih brodova, na mulo se privezuju i koće koje na kopnu i u moru ostavljaju silni otpad, pa i opasni poput akumulatora. U uvali nam se preko noći usidri i tridesetak jahti, u more bacaju smeće i fekalije i nikom ne plaćaju ništa - ogorčeno kažu žitelji tog dijela Rogoznice.

Vedrana STOČIĆ / EPEHa

#ROGOZNICA