Primošten dobio prvi self service restoran

Piše PSD.
15. srpanj 2008. - 22:15

Foto: Željko Huljev / EPEHA
Primošten je od utorka u svojoj turističko-ugostiteljskoj ponudi bogatiji za ekskluzivni Self Service Restorant Europa, prvi takvog tipa na Jadranu, u koji je uloženo dva milijuna eura.

Svečano otvorenje, uz bogatu besplatnu trpezu i piće, te nastup Maje Šuput i voditeljice večeri Vlatke Pokos, uz investitore, neposredne graditelje i općinsko čelništvo na čelu s načelnikom Stipom Petrinom, okupilo je nekoliko stotina uzvanika i još toliko posjetitelja koji su uživali u prvim porcijama al dente spravljenih raznih delicija.

Objekt se nalazi uz plažu i moderno je uređen na prostoru od 1400 metara četvornih, s jednako kvadraturom osiguranog prostora za parkiralište. U ugostiteljskom dijelu, Europa, među ostalim, sadrži tzv. self service, a la carte restoran, poseban dio prostora za održavanje seminara i organiziranih grupa, te dječju igraonicu.

Također, omogućen je ulaz invalidima putem specijalne rampe koja direktno povezuje objekt sa šetalištem i plažom. Investitor i vlasnik restorana Europa, čija je izgradnja omogućila zaposlenje za 30 mladih djelatnika, jest šibenska tvrtka Iming koja je najveći hrvatski investitor na Kosovu gdje posjeduje dva najveća rudnika magnezita. 

željko huljev / EPEHA