Šibeniktrgovci ogorčeni rekonstrukcijom ulica bez parkirnih mjesta

"Pauk nam je otjerao kupce"

Piše PSD.
12. srpanj 2008. - 21:24
Vlasnici prodavaonica u središtu Vodica, ogorčeni gradskom upravom, namjeravaju zatvoriti svoje radnje

Trgovac Ante Španja
Zbog drastičnog pada prometa, na sto su muka ovog ljeta vlasnici šest prodavaonica i jednog restorana smještenih uz ulice Pamuković Kamila i Pavla Šubića, koje se križaju u strogom središtu Vodica.

Naime, nakon provedene rekonstrukcije ovih dviju ulica, s obje njihove strane sagrađeni su široki nogostupi te nema više nijednog mjesta za parkiranje, koja su postojala prije rekonstrukcije.

Ante Španja, vlasnik specijalizirane prodavaonice tehničke robe naglašava kako je stanje postalo neizdrživo pa nakon 20 godina bavljenja ovim poslom razmišlja o stavljanju ključa u bravu svoje radnje. 

- Čim mušterija parkira automobil da bi se zadržala samo pet minuta i obavila kupnju, pojavi se Pauk služba, diže vozilo ili mu pak napravi snimku nepropisnog parkiranja. Tako naš čovjek koji je došao kupiti pola kila brukava, te brukve plati dodatnih 300 kuna zbog kazne koja mu slijedi.

Ljudi su u strahu i više ne dolaze. Ista je situacija i sa susjednimprodavaonicama – ispričao nam je Španja. Vlasnici tamošnjih prodavaonica podsjećaju da su bili zatvoreni pet mjeseci, dok je ove zime trajala rekonstrukcija dviju ulica.

Zbog nemogućnosti prilaza njihovim radnjama, tvrde, izgubili su velike novce. Najprije su dobili obavijest da kreće obnova Pamukovićeve ulice i pripremili su se za tu varijantu obavijestivši kupce i dobavljače. Onda su, nakon dva mjeseca, bez ikakvih najava krenuli radovi i na ulici Pavla Šubića, zbog čega su ostali u potpunoj blokadi.

A uz to, rok za završetak radova produljen je za mjesec i pol dana. I sada, kad žele zakrpati rupe nastale u tom razdoblju, stalno ih “vreba” Pauk. - Na moju molbu gradonačelnici da se omogući zadržavanje bar pet do 10 minuta, ona je odgovorila da je to dvosmjerna cesta te da se obratimo Policiji.

Taj odgovor ne drži vodu, jer je šibenska riva također dvosmjerna, a omogućen je parking. A suludo je bilo uopće izgraditi nogostupe širine 4,60 metara, jer ove ulice nikad nisu bile pješačke zone – kaže Španja.

Pauk vozilo u ulici nPavla Šubića stalno "vreba" vozila mušterija tamošnjih trgovina / RADOVAN GOGER / CROPIX