Matić: Nisam deložirao samohranu majku

Piše PSD.
18. lipanj 2008. - 20:51

Energično demantiram da sam otimač bilo kakvog stana, a još više da sam iz stana u kojem trenutno živim deložirao samohranu majku, kako je to ustvrdio gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, ističe u svojem demantu Ante Matić, bivši drniški gradonačelnik, kojeg je aktualna drniška vlast prozvala na konferenciji za novinare održanoj na temu bespravnih useljenja u stanove u Drnišu.

Matić ističe kako mu je stan u kojem živi dodijelila Komisija za privremeno korištenje imovine znatno kasnije nego su drugi dobili stanove u Drnišu, a rješenje je potvrdilo mjerodavno ministarstvo. S “Radićevim rješenjem” ima status korisnika stana u najmu i još uvijek čeka pravo na otkup tog stana koji je u državnom vlasništvu, te u njemu nije nelegalno.

Tvrdi ujedno da nije istina da je sporni stan iz Skelinove kuće iz kojeg se deložiraju Lapići građen za njega i u vrijeme dok je on bio gradonačelnik, već da je obnova te kuće započela u studenom 2004. godine, a gradonačelnik Ante Dželalija na tom mjestu je od 2001. godine.

Odbija i objede da je deložirao samohranu majku, ističući kako je gospođa koja se spominje tada bila u braku.

- Sud je nadležan za deložacije, a ne ja. Ja sam istina potpisao rješenje o iseljenju iz stana jer sam tada bio na čelu nadležne komisije, ali priča o samohranoj majci je izmišljena. Uz to sam u vrijeme dok sam bio gradonačelnik Drniša pronašao načina da Grad trajno i kvalitetno kasnije zbrine tu gospođu i njenu djecu - kaže Matić i dodaje kako Dželalija namjerno dezinformira javnost.

- Ne bez razloga, jer ja sam ponovo u politici, a iduće su godine izbori. Dželalija svugdje, pa i ovoga puta nastoji eliminirati konkurenciju, služeći se svim sredstvima - stoji među ostalim u demantiju bivšeg gradonačelnika Ante Matića, danas člana GO HDZ Drniša. 

Matilda Jelčić/EPEHA