Šibenikprostorno planske igre

Krumpir pirovačkog načelnika

Piše Joomla\CMS\User\User
14. ožujak 2008. - 10:03

Načelnik Pirovca Ante Šparica sadi, kaže, najskuplji krumpir na svijetu. Zatekli smo ga kako u stranačkom dresu (HSS), za koji će usput reći – ovo je “podrška” Friščiću za ZERP – sadi krumpir na jedinoj zelenoj oazi koja je do prije nekoliko mjeseci u prostorno-planskim dokumentima spadala u zelenu zonu.

Stupanjem na snagu općinskog Prostornog plana zelena je površina na Punti rta prenamijenjena u građevinsku, čime se omogućila legalizacija svekolikih već odavno izgrađenih objekata uokolo Šparičine njive. Ali, i Šparici omogućilo da “sadi najskuplji krumpir” zato što je zemljište na kojem to radi preko noći poskupjelo više tisuća puta.

- Ovo je jedna od tri neizgrađene građevinske parcele u prvom redu do mora u Pirovcu. Zato dobivam ekstra novčane ponude, koje se kreću od 500 do čak 700 eura za kvadratni metar – kaže Šparica, te dodaje – ali ne bih je prodao ni za živu glavu. Pogotovu ne za eure. U obzir dolazi samo zamjena uz višestruku korist za mene. Ako ne budem sam na njoj gradio, neka ostane za unučad – kaže uz smiješak, nastavljajući sa sadnjom na pirovačkom Beverly Hillsu.

 U naselju do jučer nelegalnom, naime, kuće su samih doktora i ostalih veličina od kojih je dio svoje objekte legalizirao po Zakonu o legalizaciji objekata do 1995. godine, no većina će to ipak učiniti po novom PP-u. - Doduše, malo sam zakasnio sa sadnjom ove godine, ali ako vrijedi ona narodna da je u najglupljeg seljaka najveći krumpir, onda će moj biti i najskuplji i najveći – šala je mala pirovačkog načelnika.

Mande Turčinov Ježina


#PIROVAC#ANTEšPARICA