ŠibenikPOZNATI SPLITSKI PODUZETNIK ZAINTERESIRAN ZA STARU ŠKOLSKU ZGRADU

Kerum bi gradio hotel u Tisnome

Piše PSD.
8. srpanj 2008. - 14:54

Mali problem u pregovorima o kupnji je taj što sadašnji vlasnici, a ima ih navodno troje, žive u inozemstvu, odnosno u Sloveniji i Kanadi

Poznati splitski poduzetnik Željko Kerum kupuje staru školsku zgradu u Tisnom. Da to nisu samo glasine koje se šire mjestom već da se već duže vrijeme intenzivno pregovora o kupnji s vlasnicima ove zgrade saznajemo iz pouzdanih izvora.

Vjerojatni budući vlasnik bi zgradu, koja se nalazi u samom središtu mjesta, pretvorio u hotel sa svim popratnim sadržajima.

Mali problem, kako saznajemo, zbog čega je i došlo do zastoja u pregovorima je taj što sadašnji vlasnici, a ima ih navodno troje, žive u inozemstvu, odnosno u Sloveniji i Kanadi, ali i činjenica da ima još zainteresiranih za kupnju ove zgrade.

Što se, pak tiče cijene, kako, također, saznajemo, ona se kreće od milijun do 1,5 milijun eura. Zgradu stare škole je sredinom 30-ih godina prošlog stoljeća izgradio imućni tišnjanski trgovac Roko Meštrov s namjerom da u njoj bude tvornica tjestenine.

Nakon Drugog svjetskog rata zgrada je nacionalizirana, a Meštrov je otišao živjeti u Sloveniju. Od početka 50-ih pa do 1997. godine u zgradi je bila smještena osnovna škola dok se u prizemlju nalaze trgovine. Zakonom o povratu imovine zgrada je vraćena nasljednicima Roka Meštrova.

#žELJKOKERUM