Šibenikintervencija u noćnim satima utorka

Izgorio štand na tržnici

Piše Joomla\CMS\User\User
12. ožujak 2008. - 18:36

Na šibenskoj je tržnici u utorak, dva sata nakon ponoći, izbio požar na štandu Danice Nakić iz Šibenika. Vatra je uništila cijeli štand, a osim njega, i desnu stranu kioska Slobodne Dalmacije, udaljenog samo pola metra.

 U štandu je bila golema količina pakiranih najlonskih vrećica koje je gospođa Nakić svakodnevno prodavala gotovo 14 godina. Sada je, nakon toliko godina, ostala bez posla.

- Skamenila sam se kada sam jutros oko šest sati došla i vidjela vatrom uništen štand. Muž mi je u invalidskoj mirovini, a imamo troje djece. Ovaj nam je štand bio egzistencija i sad ne znam kako dalje. Sve je uništeno, a štand nije osiguran, kaže vlasnica Danica Nakić. Vatra je prijetila i susjednim kioscima, Slobodne Dalmacije i pekarnice, te nizu drugih koji su udaljeni samo nekoliko metara.

Na sreću, brzom su intervencijom vatrogasci s tri vozila za nepunih pola sata ugasili vatru i spasili ostale objekte. Uzrok požara nije poznat, međutim, pretpostavlja se da je vatru izazvao kratki spoj, odnosno iskrenje električnih kabela koji se protežu između štanda i potpornoga zida od nogostupa Ulice Ante Starčevića.

Govori se kako mnogi “marendaši” baš iza toga štanda odbace papir od hrane, koji su miševi iskoristili za svoja gnijezda. Pomalo su grickali i nagrizli električne kabele, te izazvali kratki spoj. Od iskrenja su vjerojatno planula najprije mišja gnijezda, a kad se vatra razbuktala, drveni je štand, star 14 godina, planuo kao barut.

Dragan Vlah

#šIBENSKATRžNICA