Drniški Divlji zapad: konjem dojahao u grad obaviti posao, pa ga vezao kod Porezne uprave

Piše PSD.
14. srpanj 2008. - 16:03

Da je u centru Drniša umjesto asfalta makadam i da dionicama raskopanima zbog radova na kolektoru vozači nesmetano prometuju usprkos činjenici da je riječ o gradilištu nije baš neka novost.

Ali kad umjesto parkiranog automobila i njihove buke dok škripe po šljunku ostavljajući za sobom oblak prašine ispred Porezne uprave čujete rzanje i ugledate ”parkiranog” konja onda je to u najmanju ruku neobičan prizor.

Barem u Drnišu nije viđen desetljećima a vjerujemo ni u drugim gradovima. A pogotovo su se viđenom čudili malobrojni drniški turisti koji su odmah posegnuli za fotoaparatom kako bi taj prizor ovjekovječili.

Dok je nešto obavljao u poreznoj službi vlasnik je svoje prijevozno sredstvo uredno privezao preko puta služeći se ogradom dućana.

No konj se nekako uspio odvezati i krenuti prema izlazu ceste-gradilišta. Nasreću to je vlasnik uspio primijetiti te je istrčao iz Porezne, zajahao svoga konja i nestao u nepoznatom pravcu. Drniš se na taj slikoviti trenutak vratio u prošlost.

Doznajemo da je riječ o gospodinu iz obližnjeg Badnja koji već mjesec dana umjesto u autu na kavu u Drniš udaljen od Badnja 2 km dolazi na konju, pružajući tako ovih vrućih srpanjskih dana jedinu pravu atrakciju rijetkim drniškim turistima.

Tekst i Foto: Matilda Jelčić / EPEHA