Šibenikosvanuo grafit koji veliča ustaštvo

Drniš: crno U s križem u središtu grada

Piše PSD.
9. srpanj 2008. - 23:06

Nepoznati počinitelj, a očito štovatelj lika i djela Ante Pavelića, na velikom oglasnom panou na najprometnijoj lokaciji u Drnišu, kod semafora na križanju ulica Petra Krešimira IV. i 142. brigade HV-a, ispisao je grafit s ustaškim obilježjima. Crnim sprejem ispisan je ustaški simbol, veliko slovo U unutar kojeg je križ, te podno natpis NDH.

Događaj je prijavljen PP-u Drniš, a istraga je u tijeku. - Grafit koji veliča ustaštvo i ustašku ideologiju ispisan je na metalnom panou kojim se inače služe braniteljske udruge, a nalazi se na poljoprivrednoj parceli u vlasništvu 85-godišnjaka iz Zagreba, a kojeg koristi njegov nećak.

Trošak brisanja grafita neprimjerenog sadržaja treba snositi vlasnik zemljišta. Nakon obavljenog očevida slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - izvijestila je o slučaju PU šibensko-kninska.

Gradonačelnik Ante Dželalija o grafitu je doznao od novinara, a osuđuje isticanje bilo kakve ustaške ikonografije, te je od načelnika PP-a Drniš Darka Belaka zatražio izvješće. 

- Policijska postaja Drniš zatražila je da se grafit ukloni, što će i učiniti djelatnici Javnog komunalnog poduzeća “Rad” - kazao je gradonačelnik Dželalija.

Matilda Jelčić / EPEHA

#DRNIš