Decibeli: gradska vlast Haciendi uskraćuje radno vrijeme!

Piše Joomla\CMS\User\User
24. lipanj 2008. - 19:56
rgx time: 5.2928924560547E-5
Glazba iz Haciende čuje se do šest sati ujutro u svim vodičkim domovima. Ta činjenica izazvala je ogorčenje podjednako kod domicilnog stanovništa i gostiju

Prizor s jednih od partya u vodičkom klubu "Hacienda"
Ante Baranić / CROPIX
Otvaranjem diskoteke Haciende, uz nastup aktualnog producenta moderne generacije Dirtyja Southa iz Australije te, drugi dan, D.J. Timea, počele su noćne more za Vodičane i goste koji ljetuju u toj turističkoj destinaciji. Naime, glazba iz Haciende čuje se do šest sati ujutro u svim vodičkim domovima. Ta činjenica izazvala je ogorčenje podjednako kod domicilnog stanovništva i gostiju.

 - Došli su mi stari norveški gosti iz Osla, bračni par s dvoje male djece. Već po tradiciji, namjeravali su ostati tri tjedna. Međutim, u ponedjeljak ujutro su, zbog glazbe iz Haciende, spakirali kovčege i produžili prema Splitu. Jasno su mi kazali da nema smisla ljetovati u mjestu u kojemu moraju spavati od šest ujutro, kad se zatvori Hacienda, do podne. Ogorčen sam – kazao nam je jedan vodički iznajmljivač soba.

Očito se vlasnik Haciende igra sa sudbinom i daljnjom egzistencijom te diskoteke. Naime, pročelnik Odjela za komunalne poslove Grada Vodica Marko Lugović podsjeća na odluku Gradskog vijeća iz prošle godine.

 - Gradsko tijelo donijelo je jasan zaključak da ako se nastavi glasna glazba iz Haciende, tom će lokalu biti uskraćeno radno vrijeme do pet sati, koje je trenutačno na snazi. Drugim riječima, ako bude više od tri prijave građana policiji, Sanitarnoj inspekciji ili Državnom inspektoratu, kraj radnog vremena Haciende bit će u dva sata i ni minute poslije – kazao je Marko Lugović.

 - Hacienda je već na početku svoje nove sezone prekršila svaku mjeru. Obratit ćemo se službenim dopisom relevantnim institucijama i ako su one zaprimile više od tri službene prijave zbog preglasne glazbe, na tu će se diskoteku primijeniti skraćivanje radnog vremena u roku od 30 dana – dodala je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

#HACIENDA