Dalmacija Šibenik

VODE DAJ!

Lokaliziran požar između Zatona i Rasline, ali ostaje pitanje: zašto ove godine najviše gori u šibenskom kraju? Od 28 intervencija MORH-ovih protupožarnih snaga, čak 18 ih je bilo tamo!

VODE DAJ!

Požar  između Rasline i Zatona, koji je izbio oko 13,25 lokaliziran je u 16,20 sati, doznajemo od zapovjednika JVP Volimira Miloševića. U požaru je izgorjelo nisko raslinje i borova šuma na površini od oko osam hektara.

- Uspjeli smo zaštititi jedan maslinik, a ostala poljoprivredna dobra i objekti nisu bili ugroženi. Do daljnjega, na požarištu ostaju svi vatrogasci, jer treba dogasiti liniju požara, rekao je Milošević.

RANIJE:

Gori između Zatona i Rasline u Šibensko-kninskoj županiji. Na terenu su gasitelji iz JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Zaton, DVD Vodice, DVD Šibenik i DVD Zablaće, njih 18 sa 6 vozila, javljaju vatrogasci. Na teren su upućena i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćio je MORH.

 

 


Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do zaključno 17. kolovoza 2019., zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 28 požara (18 u Šibensko-kninskoj, 4 u Zadarskoj, 2 u Splitsko-dalmatinskoj, po 1 u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika.

 

Uz gašenje požara provedena su i 32 protupožarna izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 230 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6600 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 27 puta. do zaključno 17. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 28 požara (18 u Šibensko-kninskoj, 4 u Zadarskoj, 2 u Splitsko-dalmatinskoj, po 1 u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedena su i 32 protupožarna izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 230 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6600 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 27 puta. 

Naslovnica Šibenik