Dalmacija Šibenik

nema oničešćenja mora

Uvala je uska, ide 'na piriju': katamaran se nasukao na rivu zbog jakog vjetra, manevar kapetana spriječio teže posljedice

nema oničešćenja mora

Katamaran Komiža koji sa Šibenikom povezuje otoke Kaprije i Žirje nasukao se rano jutros oko 6,10 sati u pristaništu Muna na otoku Žirju.

- Do nasukavanja je došlo prilikom isplovljenja katamarana iz Žirja prema Kaprijama. Nitko od članova posade, ni od četiri putnika koji su bili na brodu nije ozlijeđen. Katamaran je pretrpio oštećenja trupa i lijevog propelera, a nije primijećeno onečišćenje mora – kazao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas, dodajući kako je na mjesto događaja upućen katamaran Šibenik Lučke kapetanije radi pomoći u odsukavanju.

Prema informacijama iz PU šibensko-kninske katamaran Komiža 'nasadio' se na rivu uslijed jakog vjetra.

- Nema ozlijeđenih osoba. Nešto iza osam sati katamaran je odsukan i plovi vlastitim pogonom na popravak u NCP Remontno brodogradilište Šibenik – rekla je Marica Kosor, policijska glasnogovornica.

Katamaran Komiža nasukao se rano jutros na Žirju u uvali Muna, a sve je, srećom, prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su nam iz Lučke kapetanije Šibenik i splitske tvrtke Catamaran line.

- Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6,15 sati. U tijeku je odsukavanje od strane broda Lučke kapetanije i očekujemo da će brod biti dotegljen u Šibenik kroz sat vremena. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda nema ozlijeđenih – kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propele i dijela pramca.

Da je brod je odsukan u 8,15 sati i trenutno ide prema remontu potvrdili su nam i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki Catamaran line koja održava liniju na relaciji Žirje-Kaprije-Šibenik ispričali su nam što se dogodilo.

- To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhala je jaka tramontana i kapetan se nije mogao ispraviti na 90 stupnjeva. Kako je uvala uska, ide 'na piriju', kapetan je odmah isključio komande da se ne bi vrtio. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih – kazao nam je Igor Lučić iz tvrtke Catamaran Line u čijem je vlasništvu Komiža. 

Naslovnica Šibenik