Dalmacija Šibenik

podignuta optužnica

Nevjerojatan slučaj nasilja: mladić vikao da će se ubiti pa napao muškarca koji mu je želio pomoći i nanio mu teške ozlijede

podignuta optužnica

Zamislite situaciju da je u blizini neka osobe koja viče kako će se ubiti, da ne želi više živjeti. Biste li joj pokušali pomoći. Sigurno da bi! E zbog takve humanosti sredovječni muškarac, vlasnik vikendice u Pirovcu, zadobio je višestruke tjelesne ozljede 7. rujna ove godine.

Naime, on je želio pomoći 22-godišnjem mladiću iz Pirovca koji je ispred njegove vikendice vikao da će se ubiti, govoreći mu da to ne čini. A mladi Pirovčani na to je reagirao tako da je fizički napao svog 'spasitelja' i teško ga ozlijedio. Općinsko državno odvjetništvo je 40 dana od ovog nemilog događaja protiv 22-godišnjeg pirovačkog nasilnika podnijelo kaznenu prijavu zbog počinjena kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede.

Okrivljeniku se stavlja na teret, navode u ODO-u Šibenik, da je u Pirovcu, nakon što je u blizini oštećenikove vikend kuće vikao da će se ubiti, pa ga oštećeni sa svoje terase odgovarao govoreći mu da to ne učini, preskočio ogradni zid oštećenikova dvorišta, popeo se uz stepenice koje vode na terasu i prišao oštećeniku na vrhu tih stepenica te ga s objema rukama odgurnuo. Uslijed toga je 'vikendaš' posrnuo nekoliko metara unatrag prema terasi.

Nakon toga ga je nastavio gurati te ga uhvatio s obje ruke u predjelu nadlaktica, a zatim rukama za vrat i snažno ga bacio na tlo, prilikom čega je nesretni muškarac udario tjemenim dijelom glave u popločano tlo terase, a okrivljeni mladić je napustio mjesto događaja. Pored tjelesnih ozljeda u vidu krvnih podljeva glave tjemena zatiljno, desnog ramena i lijeve podlaktice, muškarac je zadobio i tešku tjelesnu ozljedu krvarenja ispod meke moždane ovojnice tjemeno straga obostrano.

Okrivljeniku je produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Naslovnica Šibenik