Dalmacija Šibenik

TORNADOM NA FUNCUTE

Sudionici masovne navijačke tučnjave u centru Šibenika pušteni na slobodu: Državno odvjetništvo utvrđuje tko je odgovoran za desetak ozlijeđenih osoba

TORNADOM NA FUNCUTE

Nakon što ih je u pritvoru ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, pušteni su na slobodu svih dvadesetorica Zadrana u dobi od 18 do 42 godine, te jedan 34-godišnji Šibenćanin, koji se sumnjiče da su sudjelovali u masovnoj tučnjavi navijačkih skupina šibenskih Funcuta i zadarskog Tornada u subotu u 13 sati u ulici Fra Jeronima Milete u središtu Šibeniku, četiri sata prije košarkaške utakmice Šibenik - Zadar.

Kako navode u ŽDO-u Šibenik, svi oni se sumnjiče da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu na gledatelje, a na temelju Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Dvanaestorici osumnjičenika, ŽDO je odredilo mjeru zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica i drugih sportskih natjecanja i događaja.

Spis o ovoj masovnoj tučnjavi, navode u ŽDO-u Šibenik, bit će ustupljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku na daljnje nadležno postupanje, koje će u ovom predmetu provoditi dodatno dokazne radnje.

Letjele su šake, boce, stolovi... Otkriveni detalji masovne tučnjave u Šibeniku, ima i teže ozlijeđenih, a neki su noć proveli u pritvoru

U tučnjavi šibenskih i zadarskih navijača ukupno je ozlijeđeno je deset osoba. Među njima teže su ozlijeđeni jedan Zadranin te jedan Šibenčanin koji je zbog ozljede glave prebačen na liječenje u KBC Split. U daljnjem postupanju ODO-a Šibenik utvrđivat će se i tko je od sudionika tučnjave nanio teške tjelesne ozljede ovoj dvojici iz Zadra i Šibenika.

 

Naslovnica Šibenik