Dalmacija Šibenik

otrijeznio se u pritvoru

Najveći pijanac ovogodišnjeg Martinja lociran u Šibeniku: evo koliko mu je promila izmjereno, pa pokušajte procijeniti koliko je popio te večeri

 otrijeznio se u pritvoru

Poput svih policijskih uprava diljem Hrvatske i PU šibensko-kninska povodom Martinja - proslave narodnog običaja krštenja mošta, provela je pojačane mjere kontrole prometa.

Kontrolama je obuhvaćeno 302 vozača, a njih 27 zatečeno je da upravljaju automobilom pod utjecajem alkohola, dok je šest vozača bilo pod utjecajem droga.

Neslavnom titulom apsolutnog rekordera i hrvatskog državnog prvaka za ovogodišnje Martinje 'okitio' se 38-godišnji Šibenčanin, vozač automobila Fiat. Njega je u nedjelju dva sata iza ponoći policija zaustavila u mjestu Konjevrate i izmjerila mu čak 2,60 promila alkohola u krvi.

Uhićen je, a nakon noćenja i otriježnjena u pritvoru, uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni sud u Šibeniku.

U ovoj akciji šibenske policije, inače, najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bilo je u dobnoj skupini od 18 do 24 godina (osam) i dobnoj skupini od 25 do 30 godina (također osam).

U dobnoj skupini od 31 do 40 godina bilo je šest alkoholiziranih vozača, te još njih pet starijih od četrdeset godina. Pod utjecajem droge zatečena su četiri vozača u dobi od 25 do 30 godina i dva vozača stara između 18 i 24 godine.

Naslovnica Šibenik