Dalmacija Šibenik

napušta zatvor?

Tonći Kandido mogao bi već u srijedu biti na slobodi, uplaćena mu je jamčevina od milijun kuna

napušta zatvor?

Tonći Kandido, prvookrivljeni za gospodarsku prijevaru u TLM-u i Jadranskoj banci, mogao bi već u srijedu biti pušten na slobodu jer je Izvanraspravno vijeće šibenskoga Županijskog suda odbilo žalbu županijskoga tužiteljstva koje se protivilo njegovu puštanju iz istražnoga zatvora, a jamčevina od milijun kuna gotovine već je uplaćena.

Suci Županijskog suda smatraju da je žalba tužiteljstva neosnovana što pak znači da Kandido može na slobodu ako uplati milijun kuna jamčevine i obeća da će kao mjeru opreza poštovati zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s ostalim okrivljenicima Markom i Loranom Pejčinoskim i Andrežom Brodnjakom.  

"Obrana je zadovoljna takvom odlukom suda jer je ona pravična i zakonski osnovana. Sada kada moj branjenik bude na slobodi, bit ćemo u puno ravnopravnijoj poziciji i moći ćemo početi pripremati obranu i zaštitu pravnih interesa okrivljenika", izjavio je Kandidov odvjetnik Krešimir Škarica.

Tijekom srijede Kandido će se još jedanput pojaviti kod sutkinje istrage gdje će obećati da će se držati pravila određenih odlukom suda te da neće ometati istragu, a nakon toga bi, uz dokaz o uplaćenih milijun kuna jamčevine, trebao biti pušten iz šibenskoga zatvora.

Županijsko tužiteljstvo tražilo je da Tonći Kandido u istražnome zatvoru ostane još dva mjeseca.

Naslovnica Šibenik