Dalmacija Šibenik

čudna odluka predstojnika službe

Zasposlenicima šibenskog HZZO-a zabranjene novine

čudna odluka predstojnika službe


Za sedamdesetak djelatnika Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibeniku prisilno je nastupila informativna blokada.

Pismenim dekretom koji je donio predstojnik podružnice Niko Štrkalj, djelatnicima je strogo zabranjeno unošenje novina u zgradu Zavoda.

Zabrana se odnosi na dnevne novine i sve vrste publikacija. Strogu primjenu “tiskovne” blokade nadzire čuvar na porti tijekom jutarnjeg dolaska djelatnika na radno mjesto, te sve one koji se usude probiti blokadu prijavljuje ravnatelju Štrkalju.

Djelatnici su ogorčeni na ovaj potez, ali nitko od njih nije ga želio javno komentirati bojeći se za svoje radno mjesto.

- Ovim nazabilježenim činom ne možemo čitati novine za vrijeme pauze - samo su neke od konstatacija djelatnika koji su željeli ostati anonimni.

Jedan od njih, pak, nam je kazao:

- Cijeli život svakodnevno sam kupovao novine ujutro prije posla, bio mi je to svojevrsni ritual, a sad to moram činiti na povratku kući, kad ih više nema na kioscima.

Kako doznajemo, sve to dovodi do komičnih situacija jer su prisiljeni na kratko pozajmljivati novine od stranaka koje posjećuju njihove urede, da bi “bacili oko” na neki zanimljivi naslov.

Inače, djelatnici šibenskoga Mirovinskog nemaju ni pristup internetu, nego je to povlastica samo osoba koje obavljaju dužnost načelnika odjela.

Razloge ove odluke nismo uspjeli doznati. Štrkalj je tijekom petka bio na službenom putu, a kako smo doznali od njegovih suradnika, nitko, pa ni on, ne može davati izjave za medije.

Upućeni smo na Filipa Dujmovića, predstavnika službe za odnose s medijima Središnjice HZZO-a. 

- To prvi put čujem, nisam do sada imao nikakve informacije za takvu odluku predstojnika Štrkalja. Ona ne postoji na razini Središnjice našeg zavoda, te je ona, ako je donesena, autonomna na područnoj razini. Stoga o razlozima ništa ne znam. Izvijestit ću vas čim stupim u kontakt sa Štrkaljom – ljubazno nam je kazao Dujmović.

epeha

Naslovnica Šibenik