Dalmacija Šibenik

oPĆINSKI ČELNICI PROTIV HDZ-ovih ŽUPANIJSKIH VLASTI  

Petrina: Primoštenu se zaustavlja razvoj

oPĆINSKI ČELNICI PROTIV HDZ-ovih ŽUPANIJSKIH VLASTI  

Općinski prostorni plan čekao se godinu dana, a napravljen je kad je načelnik Petrina zatvorio službenike u ured i ugasio im klima-uređaj!

Općinski prostorni plan čekao se godinu dana, a napravljen je kad je načelnik Petrina zatvorio službenike u ured i ugasio im klima-uređaj!

Stipe Petrina / FOTO: Nikša Stipaničev
Već mjesecima čekamo da nam Županijski ured za prostorno planiranje izda potrebne suglasnosti za tri urbanistička plana uređenja i zbog toga nam stoje kapitalna ulaganja u turizam - ustvrdio je na sjednici Poglavarstva primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Institut građevinarstva Hrvatske izradio je UPU za Marinu Lučicu gdje u elitne turističke sadržaje Kanađani namjeravaju u prvoj fazi uložiti oko 200 milijuna eura.

Investicija je zastala jer UPU nikako da ugleda svjetlo dana. Isti problem je i s ulaganjima u Marinu Kremik i na predjelu Raduča gdje je mađarski vlasnik “Primoštena” d.d. prema ugovoru s Hrvatskim fondom za privatizaciju već odavno trebao obnoviti hotel Raduču, ali izgraditi i dodatne prateće sadržaje.

U Poglavarstvu drže da Šibensko-kninska županija, odnosno vladajući HDZ, preko Županijskog ureda za prostorno planiranje namjerno zaustavlja investicije i razvoj Primoštena.

Čak se čula i gotovo nevjerojatna teza kako se stopiranjem urbanističkih planova ide naruku vlasnicima “Primoštena” d.d., jer mnogi u Primoštenu dovode u pitanje ozbiljnost njihova ulaganja u nove hotelske kapacitete.

 - Ponavlja se priča s donošenjem općinskog Prostornog plana uređenja kada smo na suglasnost čekali više od godinu dana. Dobili smo je tek kada sam službenike Zavoda zatvorio u ured i ugasio im klimu i kada je reagiralo nadležno ministarstvo - kaže Petrina i nada se kako ovog puta neće doći do reprize istog “igrokaza”, stoga je zatražio službeni sastanak sa županom Goranom Paukom.

Ravnatelj Lučev: Bit će ovih dana

U Županijskom uredu za prostorno plniranje priznaju da se procedura oduljila, međutim odbacuju sve optužbe o političkim igrama ili namjernom odugovlačenju.
- Radi se isključivo o tehničkim pitanjima. Pored izrade tri UPU-a, u tijeku su izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine Primošten i stoga je bilo potrebno dodatno usklađivanje. Ovih dana bit će izdane sve potrebne suglasnosti- komentirao je najnovije optužbe iz Općine Primošten ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno planiranje Damir Lučev.

Naslovnica Šibenik