Dalmacija Šibenik

Šibenik: peticija protiv smeća iz Splita

I župan Goran Pauk u posljednjih je petnaestak dana postao oprezniji u izjavama o Bikarcu

Podržavamo opravdano nezadovoljstvo građana najavama da će se na šibenskom Bikarcu naći i splitsko smeće. Najvjerojatnije u subotu imat ćemo potpisivanje peticije na Poljani, naši će aktivisti obilaziti građane, potpisivanje ćemo organizirati i na druge načine, a rezultat podastrijeti lokalnim vlastima - rekao je predsjednik šibenskog HNS-a Petar Baranović.

- Ako splitsko smeće prispije na Bikarac, tada njegov vijek trajanja više neće biti 25 nego pet- šest godina, uz ovakav zaokret riskiramo da nas europski fondovi odbiju, a Grad izgubi novac. Onih deset - petnaest radnih mjesta o kojima govori župan Pauk nisu ništa u usporedbi sa štetom koju bi donijela promjena projekta Bikarac, inače udaljenog 4,5 kilometra zračne linije od Šibenskog kazališta.

Uostalom, i župan Pauk u posljednjih je petnaestak dana postao oprezniji u izjavama o Bikarcu, naprosto, uhvaćen je u ofsajdu, a župan kao sportaš zna što to znači - rekao je na presici HNS-a Petar Baranović.

- Svjedoci smo i da su vodeći ljudi projekta Bikarac otišli na druga radna mjesta. Koliko znamo, za neke od njih plaćena je i edukacija baš da bi se osposobili za projekt. Tko je s njima napravio, i kakve ugovore, kad su mogli samo tako otići i ostaviti projekt Bikarac da pluta kao odrišeni brod - pita Petar Baranović.

                                                                                                                    Jordanka Grubač/EPEHA

Naslovnica Šibenik