Dalmacija Šibenik

Kako zabaviti šibenske turiste tijekom rujna?

Ove godine Grad Šibenik i Turistička zajednica kreću s projektom “Rujan – mjesec šibenske povijesti”, kojim će se objediniti sve postojeće, ali i nove manifestacije tijekom ovoga mjeseca.

- Cilj nam je da rujan sa svojim brojnim kulturnim, zabavnim i inim događanjima postane brend Krešimirova grada, da se njima obogati turistička ponuda te da se produži sezona – kazao je Goran Bulat, direktor Ureda TZ-a grada Šibenika. Projekt je podijeljen u četiri dijela, a započet će novim “Tjednom Fausta Vrančića” od 1. do 8. rujna.

- Brojnim izložbama, predavanjima i ostalim manifestacijama predstavit ćemo i odati počast jednom od najvećih Šibenčana svih vremena, znamenitom znastveniku i inovatoru Faustu Vrančiću. Uputili smo pozive da nam se pridruže čelnicima Venecije, Padove, Bratislave i Vestrema, gradova u kojima je Vrančić živio i djelovao – veli dogradonačelnik Tomislav Ninić.

Od 15. do 22 rujna brojnim događanjima, u kojima će sudjelovati sve udruge iz Domovinskog rata, obilježit će se “rujanski ratni pothvat”, vrijeme kada je od jugosrpskog agresora obranjen Šibenik. Tradicionalni “Srednjovjekovni sajam” pak upriličit će se od 19. do 21. rujna.

- Ovogodišnje četvrto izdanje sajma bit će najbogatije do sada. Uz brojne viteške skupine i prezentatore obrta i gastronomije srednjeg vijeka iz svih krajeva Hrvatske, na njemu će se pojaviti i gosti iz Slovenije iz Slovačke – najavila je Vlasta Mesić, tajnica Udruge obrtnika grada Šibenika.

“Rujan – mjesec šibenske povijesti” završit će proslavom blagdana sv. Mihovila – Dana grada Šibenika. Cijeli projekt «težak» je 850 tisuća kuna, najvećim dijelom financirat će se iz proračuna Grada Šibenika i Turističke zajednice, dok će 300 tisuća kuna osigurati sponzori.

Ante TALIJAŠ/EPEHA


 

Naslovnica Šibenik