Dalmacija Šibenik

josip stojanović jolly bespravni graditelj u vodicama

Šibenik: inspekcija zaustavila radove na plaži Hangar

josip stojanović jolly bespravni graditelj u vodicama

Investitor bez zakonom propisane dokumentacije izvodi građevinske radove. Inspekcija je pokrenula prekršajni postupak, a zabrana gradnje ostaje dok ne dostavi potrebnu dokumentaciju – kaže glasnogovornica Ministarstva prostornog uređenja i grad

Investitor bez zakonom propisane dokumentacije izvodi građevinske radove. Inspekcija je pokrenula prekršajni postupak, a zabrana gradnje ostaje dok ne dostavi potrebnu dokumentaciju – kaže glasnogovornica Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva

Radovan Goger / CROPIX
Radovi na vodičkoj plaži Hangar, u koje je krenula hotelska kuća “Hoteli Olympia Vodice” d.d., u vlasništvu tvrtke Jolly JBS, bespravni su - ustvrdila je Građevinska inspekcija nakon provedenog nadzora na gradilištu.

- Građevinska inspekcija je postupila u ovom slučaju bespravne gradnje i donijela je rješenje kojim se zabranjuje daljnja gradnja. Utvrđeno je da investitor “Hoteli Olympia Vodice” d.d. iz Vodica bez zakonom propisane dokumentacije na lokaciji katastarskih čestica 7060/19 i 7060/20 izvodi građevinske radove. Nakon donošenja rješenja Građevinska inspekcija je protiv investitora pokrenula prekršajni postupak. Zabrana gradnje ostaje na snazi sve dok investitor Građevinskoj inspekciji ne dostavi zakonom propisanu dokumentaciju – kazala nam je Kate Gojević, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Za podsjetnik je da je hotelska kuća “Olympia Vodice” prije dva mjeseca krenula u radove kojima je do temelja srušila rukometno igralište s tribinama, mini golf igralište, snack-bar i svlačionice sportskih klubova. Radovi na rušenju, pak, obavljeni su bez prethodno zatražene dozvole za uklanjanje objekata od Županijskog ureda za prostorno uređenje, čime se u startu krenulo u bespravne radnje.

Rečena hotelska kuća na tom prostoru namjerava izgraditi četiri ekskluzivna restorana (prizemlje i kat) te još nekoliko čvrstih objekata turističko-ugostiteljskog sadržaja. S gradnjom dvaju takvih objekata već se krenulo na lokaciji bivšeg mini golf igrališta, ali je daljnje radove svojim rješenjem zaustavila Građevinska inspekcija.  

Na plaži se “samo” rekonstruira

Hotelska kuća “Olympia Vodice” u radove je krenula pod krinkom rekonstrukcije objekata. Na istaknutoj građevinskoj ploči pozivala se na građevinsku dozvolu iz 1970. godine, a poznato je da su svi objekti koji su srušeni izgrađeni 1981. godine.


 

Naslovnica Šibenik